Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Kafshimet nga dhëmbët e mprehtë të kafshëve shkaktojnë plagë të thella që mund të dëmtojnë indet dhe të shkaktojnë infeksione të rrezikshme. Çdo kafshim që dëmton lëkurën kërkon ndihmën e parë të menjëhershme sepse ekziston rreziku i lartë i infeksionit. Një rrezik serioz është tërbimi, një infeksion viral potencialisht fatal i sistemit nervor. Virusi transmetohet nga pështyma e kafshëve të infektuara. Nëse kafshohet ndokush nga një kafshë, kërkoni kujdes mjekësor pasi viktimës duhet t’i jepen vaksina kundër tërbimit. Mundohuni të identifikoni kafshën, por mos u përpiqni t’i afroheni ose ta kapni atë. Tetanusi është gjithashtu një rrezik potencial pas një kafshimi nga kafsha. Megjithatë, kujdesi mjekësor duhet të kërkohet menjëherë.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Lani plotësisht plagën nga kafshimi me sapun dhe ujë të ngrohtë për të minimizuar rrezikun e infeksionit.
  • Thajeni plagën me garzë të pastër.
  • Më pas mbulojeni me garzë sterile dhe mbështilleni me një fashë.
  • Dërgoni të dëmtuarin në spital, pasi shumica e viktimave kanë nevojë për dezinfektimin e plagës, antibiotikë dhe vakcinim.

 

Plagë serioze:

  • Nëse plaga është e thellë apo mungon pjesë indi, kontrolloni gjakderdhjen duke ushtruar presion të drejtpërdrejtë mbi plagën, me një garzë sterile.
  • Pasi të ndrpritet gjakderdhja, mbuloni plagën me një garzë sterile dhe fashoeni me fashë.
  • Ngrini zonën e lënduar në nivel më të lartë.
  • Trajtojeni viktimën për gjendje shoku, nëse ka nevojë. 
  • Kërkoni ndihmë mjeksore urgjente.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Dg.

Terapia

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Здравје | Shëndet

Хигиена

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Dg.

Mjekët

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës