Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Kjo mund të jetë për shkak të një plasje (shpuarje) të daulles së veshit, infeksioni të veshit, goditjeje në kokë ose nga një tingulli shumë i lartë. Simptomat përfshijnë dhimbje të mprehta në vesh, marramendje dhe ndoshta shurdhim. Prania e gjakut ose e lëngjeve ujore të ngjyrosura me gjak në veshë mund të tregojnë edhe për një dëmtim më serioz në kokë.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Vendoseni viktimën në një pozicion gjysmë të ulur, me kokën të anuar në anën e dëmtuar për të lejuar që gjaku të rrjedhë nga veshi.
  • Jepini viktimës një copë garzë për ta mbajtur mbi vesh.
  • Mos vendosni asgjë brenda veshit.
  • Çojeni viktimën në spital.
  • Nëse dyshoni për një dëmtim në kokë, mbështeteni kokën e viktimës në pozicionin që e gjetët dhe telefononi për ndihmë urgjente.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Здравје | Shëndet

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Dg.

Дијагноза

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор