Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Nëse dhëmbi i përparmë dytësor (i rritur) bie, ai duhet të mbillet në vendin e tij sa më shpejt që të jetë e mundur. Shpëlajeni butësisht papastërtinë me ujë përpara se ta ktheni në alveolë. Nëse kjo nuk është e mundur, kërkojini të dëmtuarit të mbajë dhëmbin nën gjuhë dhe të ketë kujdes që të mos e gëlltisë. Përndryshe, vendoseni në një gotë të vogël me qumësht që të mos thahet.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Shtyjeni butësisht dhëmbin përsëri në vend. Më pas lëreni të shtypë një copë garzë me dhëmbët e poshtëm dhe të sipërm për të mbajtur dhëmbin në vend.
  • Mos i pastroni mbeturinat e mishit në alveolë, mund të dëmtoni indin, duke zvogëluar mundësinë e riimplantimit.
  • Kërkojini të dëmtuarit të mbajë dhëmbin fort në vend.
  • Pastaj dërgojeni atë te një dentist ose në spital.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Здравје | Shëndet

Higjiena

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Dg.

Mjekët

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune