Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Alergjia është një reagim jonormal i sistemit mbrojtës të trupit (përgjigjja imune) ndaj një substance normalisht të padëmshme “shkaktare” (ose alergjen). Alergjia mund të shfaqet si kruajtje e lehtë, ënjtje, vështirësi në frymëmarrje ose tretje. Mund të përparojë në anafilaksinë e plotë ose shok anafilaktik, i cili mund të ndodhë brenda sekondave ose minutave pas ekspozimit ndaj alergjenit. Shkaktarët e zakonshëm të alergjisë përfshijnë polenin, pluhurin, arrat e pemëve, butakët, vezët, pickimet e grerëzave dhe bletëve, lateksin dhe medikamente të caktuara. Ndryshimet e lëkurës mund të jenë delikate, të mungojnë ose të ndryshueshme në disa raste.

 

Shenjat më të zakonshme:

  • Zona të kuqe, kruajtje ose zona të ngritura të lëkurës (urtikarie)
  • Sytë e kuq, kruajtje
  • Frymëmarrje dhe gulçim
  • Ënjtje e duarve, këmbëve dhe fytyrës
  • Dhimbje barku, të vjella dhe diarre

 

Si mund të ndihmoni:

  • Vlerësoni viktimën për shenja dhe simptoma. Pyete nëse ai ka ndonjë alergji të njohur.
  • Hiqni alergjenin nëse është e mundur ose largojeni viktimën nga alergjeni.
  • Trajtoni të gjitha simptomat. Lëreni viktimën të marrë barnat për alergjinë e njohur.
  • Nëse jeni të shqetësuar për gjendjen e viktimës, kërkoni kujdes mjekësore.
  • Telefononi ndihmën e shpejt nëse viktima nuk përmirësohet, ka vështirësi në frymëmarrje ose humb vetëdijen. Monitoroni shenjat vitale ndërsa prisni ndihmë.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Dg.

Terapia

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Dg.

Лекари

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Dg.

Preventiva

Dg.

Diagnoza

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица