Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Helmimi mund të rezultojë nga një mbidozë e barnave me recetë ose pa recetë. Mund të shkaktohet nga abuzimi i barnave ose ndërveprimi i tyre. Efektet ndryshojnë në varësi të llojit të barnës dhe sasisë së konsumuar. Kur telefononi shërbimet e urgjencës, jepni sa më shumë informacion që të jetë e mundur. Ndërsa prisni që të vijë ndihma, kërkoni prova që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni barnën ose barnat.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Nëse viktima është në vetëdije, ndihmojeni atë të marë një pozicion të rehatshëm dhe pyeteni se çfarë ka pirë. Qetësojeni atë ndërsa flisni me të.
  • Telefononi ndihmë urgjente. Tregojini dispeçerit se dyshoni për helmim me barna.
  • Monitoroni dhe regjistroni shenjat vitale – nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin gjatë pritjes së ndihmës.
  • Mbani mostrat e çdo materiali të vjellur. Kërkoni prova që mund të ndihmojnë në identifikimin e barnës. Jepini këto mostra dhe prova personelit të ambulancës.
  • Nëse viktima humb vetëdijen dhe nuk merr frymë (ose thjesht po gulçohet), filloni me reanimacion kardiopullmonar.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Dg.

Terapia

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Превенција | Preventiva

Higjiena

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Dg.

Mjekët

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku