Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Një prerje në dorë mund të përfshijë vetëm lëkurën, ose më seriozisht, mund të priten enët e gjakut, nervat dhe tendinat që shtrihen menjëhere nën lëkurë. Në një rast të tillë, do të ketë gjakderdhje të bollshme, humbje të ndjeshmërisë dhe lëvizjes së dorës nëse strukturat themelore janë dëmtuarа.

Si mund të ndihmoni:

 • Aplikoni një garzë të pastër në plagë dhe ushtroni presion të drejtpërdrejtë për të kontrolluar gjakderdhjen.
 • Ngrini dhe mbështetni dorën e dëmtuar.
 • Vazhdoni të ushtroni presion mbi plagën derisa gjakderdhja të ndalet.
 • Kur gjakderdhja të ndalet, pastroni plagën dhe zonën përreth me betadinë.
 • Aplikoni një pomadë ose sprej antibiotiku me spektër të gjerë, në plagë.
 • Vendosni një garzë sterile dhe mbështilleni me një fashë.
 • Një herë në ditë, plaga dezinfektohet dhe lyhet me antibiotik, deri në shërim.

 

Kërkoni trajtim urgjent mjekësor nëse keni:

 • Një prerje e gjërë apo e thellë
 • Dhimbje të mdhaja
 • Gjakderdhje të bollshme
 • Mungon copë indi
 • Plagë të madhe e të hapur
 • Mpirje, dobësi ose humbje të lëvizjes në gishta ose dorë
 • Ënjtje të gishtave ose dorës

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Dg.

Mjekët

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Dg.

Лекари

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Превенција | Preventiva

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.