Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Sheqeri i lartë në gjak (hiperglicemia) mund të zhvillohet ngadalë me kalimin e orëve ose ditëve. Nëse nuk trajtohet, hiperglicemia do të rezultojë në humbje të vetëdijes (komë diabetike) dhe për këtë arsye kërkon trajtim të menjëhershëm spitalor.

 

Shenjat e hiperglicemisë:

  • Lëkurë e ngrohtë dhe e thatë
  • Puls dhe frymëmarrje të shpejtë
  • Frymë e ëmbël dhe etje e tepruar
  • Përgjumje, që çon në humbje të vetëdijes nëse nuk trajtohet

 

Si mund të ndihmoni:

  • Kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak.
  • Nëse viktimës i është përshkruar terapi për hipergliceminë, ndihmojeni atë për ta administruar atë.
  • Nëse gjendja e tij nuk përmirësohet, thirrni emergjente, tregoni dispeçerit se dyshoni për hiperglicemi.
  • Monitoroni shenjat vitale – nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin, ndërsa prisni që të vijë ndihma.
  • Nëse viktima humbet vetëdijen dhe nuk merr frymë (ose vetëm gulçohet), filloni reanimimin kardiopulmonar.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Dg.

Diagnoza

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Dg.

Preventiva

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот