Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Një dhimbje koke mund të shoqërojë çdo sëmundje, veçanërisht një sëmundje febrile siç është gripi. Mund të zhvillohet pa asnjë arsye dhe shpesh mund të pasohet me lodhje, tension, stres, nxehtësi e tepërt ose ftohtë. Helmimet e shkaktuara nga ndotja e ajrit, konsumimi i alkoolit dhe disa pijeve të tjera gjithashtu mund të shkaktojnë dhimbje koke. Megjithatë, një dhimbje koke mund të jetë gjithashtu simptoma më e theksuar e presionit të lartë të gjakut, goditjes në tru ose meningjitit.

 

Kërkoni këshilla mjekësore urgjente nëse dhimbja e kokës :

 • Zhvillohet shumë papritur.
 • Shumë e fortë në intensitet.
 • Ajo shoqërohet me temperaturë ose të vjella.
 • Të shpeshta ose të vazhdueshme.
 • Ajo shoqërohet me humbje të forcës ose ndjeshmërisë.
 • Ajo shoqërohet me vetëdije të dëmtuar.
 • Ajo shoqërohet me një qafë të fortë dhe ndjeshmëri ndaj dritës.
 • Pas një dëmtimi në kokë.

Si mund të ndihmoni:

 • Ndihmojeni viktimën të ulet ose të shtrihet në një vend të qetë. Jepini atij një kompresë të ftohtë për ta mbajtur në kokë.
 • Këshillojeni viktimën të pushojë dhe të relaksohet.
 • Një i rritur mund të marrë dozën e rekomanduar të tabletave acetaminofen ose barnën e tij kundër dhimbjes. Fëmija mund të marrë dozën e rekomanduar të shurupit të acetaminofenit (jo aspirinë).
 • Nëse gjendja nuk përmirësohet, kërkoni kujdes mjekësor.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Dg.

Njohurija shëndetësore

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Превенција | Preventiva

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Dg.

Дијагноза

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица