Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Хематологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагностицирање и лекување на болести поврзани со крвниот систем и крвните зрнца. Лекарите кои се специјализирани во оваа област се нарекуваат хематолози. Хематолозите работат со пациенти за дијагностицирање и лекување на различни состојби и болести на крвниот систем, вклучувајќи болести како што се анемија, леукемија, лимфом, миелом, хемофилија и други наследни крвни заболувања. Хематологијата е исклучително важна за здравјето на луѓето бидејќи крвниот систем игра важна улога во транспортот на кислород и хранливи материи до органите, како и во одбраната на телото од инфекции и други опасности. Хематолозите играат клучна улога во спасувањето животи и подобрување на квалитетот на животот на пациентите.

Hematologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që lidhen me sistemin e gjakut dhe qelizat e gjakut. Mjekët që specializohen në këtë fushë quhen hematologë. Hematologët punojnë me pacientët për të diagnostikuar dhe trajtuar një sërë gjendjesh dhe sëmundjesh të sistemit të gjakut, duke përfshirë sëmundje të tilla si anemia, leukemia, limfoma, hemofilia dhe çrregullime të tjera të trashëguara të gjakut. Hematologjia është jashtëzakonisht e rëndësishme për shëndetin e njeriut, sepse sistemi i gjakut luan një rol të rëndësishëm në transportimin e oksigjenit dhe lëndëve ushqyese nëpër organe, si dhe në mbrojtjen e trupit kundër infeksioneve dhe rreziqeve të tjera. Hematologët luajnë një rol kyç në shpëtimin e jetëve dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Dg.

Mjekët

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака