Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Гастроентерохепатологијата е наука и специјалност во медицината која се занимава со проучување, дијагноза, третман и управување со различни состојби, болести и проблеми поврзани со гастроинтестиналниот тракт и хепаталниот систем. Гастроентерохепатолозите се специјалисти кои работат со пациенти за да ги идентификуваат, дијагностицираат и ефикасно третираат гастроентерохепаталните заболувања. Оваа специјалност вклучува употреба на различни дијагностички тестови и методи, како што се ехографија, ендоскопија, колоноскопија, лабораториско тестирање и многу други за да се утврди прецизна дијагноза и да се одреди соодветен медицински третман.

Gastroenterohepatologjia është një shkencë dhe specialitet në mjekësi që merret me studimin, diagnostikimin, trajtimin dhe menaxhimin e gjendjeve, sëmundjeve dhe problemeve të ndryshme që lidhen me traktin gastrointestinal dhe sistemin hepatik. Gastroenterohepatologët janë specialistë që punojnë me pacientët për të identifikuar, diagnostikuar dhe trajtuar në mënyrë efektive sëmundjet gastroenterohepatike. Ky specialitet përfshin përdorimin e testeve dhe metodave të ndryshme diagnostikuese, si ekografi, endoskopi, kolonoskopi, teste laboratorike dhe shumë të tjera për të vendosur një diagnozë të saktë dhe për të përcaktuar trajtimin e duhur mjeksor.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Dg.

Simptom

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Здравје | Shëndet

Higjiena

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Dg.

Терапија

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike