Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Венерологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагностицирање и лекување на половите болести, кои се нарекуваат венерични инфекции. Овие инфекции се пренесуваат преку сексуален контакт и можат да бидат предизвикани од разни бактерии, вируси и други микроорганизми. Венеролозите (специјалисти по венерологија) вршат тестирање, дијагноза и третман на овие инфекции и даваат совети за заштита и превенција. Заштитата и редовните медицински прегледи се клучни за превенција од венерични инфекции.

Venerologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve gjenitale, të cilat quhen infeksione veneriane. Këto infeksione transmetohen nëpërmjet kontaktit seksual dhe mund të shkaktohen nga baktere, viruse dhe mikroorganizma të tjerë. Venerologët (specialistët e venerologjisë) kryejnë testimin, diagnostikimin dhe trajtimin e këtyre infeksioneve dhe japin këshilla për mbrojtjen dhe parandalimin. Mbrojtja dhe ekzaminimet e rregullta mjekësore janë çelësi për parandalimin e infeksioneve veneriane.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Здравје | Shëndet

Хигиена

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Dg.

Simptom

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Dg.

Дијагноза

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin