Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Епидемиологијата е област во медицината која се занимава со проучување на распространетоста, дистрибуцијата и влијанието на болестите во одредена популација или регион. Ова вклучува истражување за факторите кои влијаат на болестите и како тие се појавуваат во различни заедници. Главната цел на епидемиологијата е да ги идентификува и контролира факторите кои влијаат на јавното здравје и да го спречи ширењето на болестите. Епидемиологијата одигра клучна улога во одржувањето на јавното здравје и справувањето со разни епидемии и пандемии, како што се епидемијата на заразни болести или ширењето на хронични болести.

Epidemiologjia është një fushë e mjekësisë që merret me studimin e prevalencës, shpërndarjes dhe ndikimit të sëmundjeve në një popullsi apo rajon të caktuar. Kjo përfshin kërkime mbi faktorët që ndikojnë në sëmundje dhe si shfaqet në komunitete të ndryshme. Qëllimi kryesor i epidemiologjisë është të identifikojë dhe kontrollojë faktorët që ndikojnë në shëndetin publik dhe parandalojë përhapjen e sëmundjeve. Epidemiologjia ka luajtur një rol kyç në ruajtjen e shëndetit publik dhe përballimin e epidemive dhe pandemive të ndryshme, siç janë epidemitë e sëmundjeve infektive apo përhapja e sëmundjeve kronike.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Dg.

Лекари

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија