Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Алергологијата е медицинска специјалност која се занимава со препознавање, дијагноза и третман на алергии и алергиски состојби. Алергиите се негативни реакции на имунолошкиот систем на телото, кон обично безопасни материи, познати како алергени. Овие реакции може да предизвикаат различни симптоми и здравствени проблеми. Алерголози вршат различни тестови за да ги идентификуваат алергените кои предизвикуваат реакции кај пациентите и да развијат планови за лекување. Тие работат со пациентите за да им помогнат да се справат со нивните алергии и да го подобрат квалитетот на нивниот живот.

Alergologjia është një specialitet mjekësor që merret me njohjen, diagnostikimin dhe trajtimin e alergjive dhe gjendjeve alergjike. Alergjitë janë reagime negative të sistemit imunitar të trupit ndaj substancave zakonisht të padëmshme të njohura si alergjenë. Këto reagime mund të shkaktojnë një sërë simptomash dhe problemesh shëndetësore. Alergologët kryejnë një sërë testesh për të identifikuar alergjenët që shkaktojnë reaksione te pacientët dhe për të zhvilluar plane trajtimi. Ata punojnë me pacientët për t’i ndihmuar ata të menaxhojnë alergjitë e tyre dhe të përmirësojnë cilësinë e jetës së tyre.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Dg.

Превенција

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Dg.

Njohurija shëndetësore

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Dg.

Preventiva

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања