Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 


 

 

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Здравје | Shëndet

Хигиена

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Dg.

Лекарски преглед

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Dg.

Preventiva

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Dg.

Simptom

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Dg.

Превенција

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар