Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Akumulimi i lëngjeve në organizëm. Edema është një gjendje e karakterizuar nga mbajtja e lëngjeve në inde, e cila mund të ndodhë në kontekstin e sëmundjeve të ndryshme kardiovaskulare. Kur zemra nuk punon në mënyrë efikase për të pompuar gjakun në sistemin vaskular, lëngu mund të akumulohet në inde, duke shkaktuar […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Hipoksia. Hipoksia është një gjendje kur indet nuk marrin oksigjen të mjaftueshëm. Kjo mund të ndodhë për një sërë arsyesh, duke përfshirë mungesën e oksigjenit në ajër, aftësinë e pamjaftueshme të gjakut për të transportuar oksigjen, probleme me frymëmarrjen dhe zemrën, ose një aftësi të dobësuar të indeve për të përdorur […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Rrahje të ngadalta të zemrës. Bradikardia është një term mjekësor që nënkupton ritmin e ngadaltë të zemrës. Tek njerëzit e shëndetshëm, një rrahje normale e zemrës (pulsi) është zakonisht midis 60 dhe 100 rrahje në minutë. Bradikardia përkufizohet si një rrahje e zemrës që është më pak se 60 rrahje në […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje. Dispnea është një term mjekësor që përdoret për të përshkruar një ndjenjë të gulçimit, të shoqëruar me lodhje të rëndë. Kjo simptomë mund të shkaktohet nga një sërë gjendjesh mjekësore dhe mund të jetë afatshkurtër ose afatgjatë, në varësi të shkakut. Vështirësia në frymëmarrje gjatë ushtrimeve […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Dhimbje në gjoks. Dhimbja e gjoksit, e njohur edhe si angina pectoris, ndodh për shkak të mungesës së oksigjenit në muskujt e zemrës. Kjo mund të ndodhë kur enët e gjakut që furnizojnë muskulin e zemrës (arteriet koronare) ngushtohen ose bllokohen, duke prishur rrjedhën normale të gjakut. Angina pectoris mund të […]

Read More