Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Urthi. Urthi mund të jetë një simptomë e pakëndshme dhe shpesh shoqërohet me probleme gastrointestinale. Urthi është një ndjesi djegieje në gjoks që shpesh shfaqet me një shije të hidhur në fyt ose në gojë. Zakonisht ndodh kur përmbajtja e stomakut kthehet në ezofag. Urthi mund të shkaktohet nga probleme të […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Jashtëqitje me gjak. Jashtëqitja me gjak është një simptomë serioze që duhet diskutuar menjëherë me një mjek. Mund të jetë rezultat i një sërë komplikimesh, duke përfshirë problemet e hemorroideve, fisurat, sëmundjet inflamatore të zorrëve, infeksionet, divertikulozën, tumoret dhe probleme të tjera gastrointestinale. Meqenëse shkaqet mund të jenë të ndryshme dhe […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Kapsllëku. Kapsllëku është zbrazje e parregullt dhe e vështirë e zorrës së trashë, jashtëqitje të forta dhe të pakta dhe një ndjenjë e zbrazjes së pamjaftueshme të zorrëve. Kapsllëku mund të jetë një nga simptomat e sëmundjeve të ndryshme gastrointestinale. Kapsllëku përkufizohet si një gjendje në të cilën një person përjeton […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Diarreja. Diarreja është një çrregullim i nevojës së madhe, që mund të jetë pasojë e gjendjeve dhe sëmundjeve të ndryshme në sistemin tretës. Kjo mund të përfshijë sëmundje inflamatore të zorrëve (sëmundja e Crohn, koliti), infeksione (virale, bakteriale ose parazitare), intolerancën ndaj laktozës, sëmundjen celiac, helmimin nga ushqimi dhe anomali të […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Gazrat dhe fryrja e barkut. Gazrat dhe fryrja e barkut ndodhin si rezultat i proceseve normale të tretjes në trupin e njeriut. Procesi i zbërthimit të ushqimit në stomak dhe zorrë gjeneron gazra si një bioprodukt natyror. Gazrat përbëhen kryesisht nga azoti, oksigjeni, hidrogjeni, dioksidi i karbonit dhe metani. Fryrja ose […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Nauze, të vjella dhe regurgitim. Të përzierat, të vjellat dhe regurgitimi janë simptoma klinike që mund të shoqërohen me sëmundje dhe situata të ndryshme të organeve tretëse. Këto simptoma janë rezultat i aktiviteteve të sistemit muskulor dhe nervor në zonën e barkut. Shumë sëmundje dhe gjendje shëndetsore mund të shkaktojnë nauze […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Dhimbje barku. Dhimbja e barkut mund të ketë shkaqe të ndryshme dhe mund të ndodhë në pjesë të ndryshme të barkut. Mund të jetë e mprehtë, e lehtë, pulsues ose e padurueshme dhe mund të jetë simptomë e sëmundjeve të ndryshme gastrointestinale. Është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun nëse keni […]

Read More