Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Probleme me gjumin. Gjumi i shqetësuar, pamundësia për të fjetur (pagjumësia) ose gjumi I zgjatur mund të lidhen me disa probleme endokrinologjike. Ato mund të ndikojnë në hormonet që rregullojnë ciklin gjumë-zgjim. Hipertiroidizmi (funksioni i tepërt i tiroides) mund të shkaktojë ndryshime në ciklin gjumë-zgjim, gjë që mund të rezultojë në […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Shtimi ose pakësimi i oreksit. Problemet me rregullimin e oreksit, shtimi ose pakësimi i oreksit, mund të jenë simptoma të problemeve të ndryshme endokrinologjike. Sëmundjet endokrine mund të ndikojnë në funksionin e hormoneve, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në kontrollin e oreksit dhe metabolizmit. Hipotiroidizmi (funksioni i reduktuar i […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme. Ciklet menstruale të parregullta ose të dhimbshme mund të jenë simptoma të problemeve të ndryshme endokrinologjike tek gratë. Disa nga kushtet më të zakonshme që lidhen me këtë janë sindroma e vezores policistike, një gjendje endokrinologjike tek gratë ku vezoret formojnë kiste të vogla. […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Imunitet i dobët. Një sistem imunitar i dobësuar mund të shoqërohet me probleme të ndryshme endokrinologjike. Hormonet e prodhuara nga gjëndrat endokrine luajnë një rol të rëndësishëm në rregullimin e përgjigjes imune të trupit. Disa nga problemet endokrinologjike që mund të ndikojnë në sistemin imunitar janë hipotiroidizmi (funksioni i reduktuar i […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Lodhja dhe dobësia. Lodhja dhe dobësia mund të jenë një nga simptomat e problemeve të ndryshme endokrine. Disa nga kushtet dhe problemet që mund të shkaktojnë lodhje janë hipotiroidizmi (funksioni i reduktuar i gjëndrës tiroide) ndodh kur gjëndra tiroide nuk prodhon mjaftueshëm hormone tiroide (tiroksinë dhe triiodothyronine). Mungesa e këtyre hormoneve […]

Read More
Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Simptoma e sëmundjeve endokrinologjike: Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme. Humbja ose shtimi i peshës pa ndonjë arsye të dukshme mund të jetë tregues i problemeve të ndryshme endokrinologjike. Problemet endokrine përfshijnë defekte në gjëndrat endokrine që prodhojnë dhe lëshojnë hormone në trup. Hipotiroidizmi (funksioni i reduktuar i tiroides) mund të […]

No Comments Read More