Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptoma e alergjisë: Simptomat e alergjisë sistemike. Simptomat e alergjisë sistemike lidhen me ndikimin e reaksionit alergjik në të gjithë organizmin, përveç simptomave specifike që lidhen me organet ose indet që preken. Këto simptoma sistemike mund të shfaqen në alergji të rënda, veçanërisht nëse ato përshkallëzohen në anafilaksi, e cila është një reaksion alergjik i […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptoma e alergjisë: Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit. Ënjtja e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit mund të jetë një simptomë e një reaksioni alergjik, i njohur si angioedema. Angioedema shkakton ënjtje të shtresave më të thella të lëkurës dhe indit nënlëkuror dhe shfaqet shpejt, në një periudhë shumë të […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptoma e alergjisë: Nauze, të vjella dhe diarre. Nauze, të vjella dhe diarre janë simptoma të zakonshme të alergjive ushqimore. Alergjitë ushqimore mund të shkaktojnë një sërë reaksionesh në sistemin gastrointestinal, duke përfshirë dhimbje barku, nauze, të vjella dhe diarre. Nëse jeni të vetëdijshëm për një alergjen ushqimor që shkakton reaksione alergjike, shmangni atë alergjen […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Simptoma e alergjisë: Dhimbje dhe ngërçe në stomak Dhimbjet dhe ngërçet e stomakut janë dukuri më e zakonshme në reaksionet alergjike ndaj ushqimit ose një substance ushqyese. Këto simptoma mund të ndodhin si pjesë e një reaksioni të alergjisë sistemike e njohur si shoku alergjik (anafilaksi) ose si problem lokal i stomakut për shkak të […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Simptoma e alergjisë: Kollitja e gjakut. Kollitja e gjakut mund të shoqërohet me një sërë kushtesh dhe shkaqesh shëndetësore, duke përfshirë alergjitë. Në disa raste, alergjitë mund të shkaktojnë acarim të traktit të sipërm respirator dhe të çojnë në kollitje me gjak. Ekspozimi ndaj ajrit të thatë mund të shkaktojë acarim në kanalet e hundës […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Simptoma e alergjisë: Gërvishtja e fytit dhe kollitja. Gërvishtja e fytit dhe kolla janë simptoma të zakonshme të alergjisë ndaj aerosoleve, tymit, kafshëve shtëpiake, mykut, ushqimit dhe alergjenëve të tjerë që mund të ndikojnë në sistemin e frymëmarrjes. Këto alergji mund të shkaktojnë një sërë reaksionesh, duke përfshirë inflamacionin e hundës, fytit dhe bronkeve. Nëse […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Simptoma e alergjisë: Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës. Kruarja, skuqja dhe ënjtja e lëkurës janë simptoma të zakonshme të alergjive. Këto reaksione zakonisht quhen dermatit dhe mund të ndodhin si pasojë e kontaktit me alergjenët në mjedis. Disa nga llojet më të zakonshme të dermatitit të lidhur me alergjinë përfshijnë dermatitin e kontaktit, dermatitin […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Simptoma e alergjisë: Sytë e skuqur dhe të ënjtur. Sytë e skuqur dhe të ënjtur janë simptoma të zakonshme të konjuktivitit alergjik, i cili mund të ndodhë si pasojë e një alergjie ndaj alergeneve të ndryshëm. Kur alergjenët bien në kontakt me sytë, ato mund të shkaktojnë një reaksion në konjuktivë (inflamacion i membranës së […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Simptoma e alergjisë: Dhimbja e kokës sinusale. Dhimbja e kokës sinusale është një nga simptomat e shpeshta të alergjive, veçanërisht në rinitin alergjik. Kur alergjenët tek njerëzit alergjikë ekspozojnë pasazhet e hundës, mund të shkaktojë inflamacion të mukozëa të sinuseve, duke rezultuar në dhimbje koke dhe parehati në fytyrë dhe rreth hundës. Njerëzit shpesh përshkruajnë […]

Read More
Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Simptoma e alergjisë: Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda. Kruajtja, djegia dhe rrjedhja e hundës janë simptoma të zakonshme të alergjisë dhe mund të shkaktohen nga alergjenë të ndryshëm të ajrit si poleni, pluhuri, zbokthi i kafshëve shtëpiake etj. Në shumë raste, këto simptoma mund të kontrollohen përkohësisht me përdorimin e antihistamines ose barnave të […]

Read More