Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Kollitja me gjak. Kollitja me gjak, e njohur si hemoptizë, është një simptomë serioze dhe mund të jetë një tregues i problemeve të ndryshme të mushkërive. Është një kalim i gjakut përmes sistemit të frymëmarrjes, i cili mund të jetë për shkak të infeksionit, dëmtimit të indeve ose shkaqeve të tjera. […]

Read More
Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Dobësia e përgjithshme dhe lodhja. Dobësia e përgjithshme dhe lodhja janë simptoma që mund të përshkruhen si një gjendje fizike e rënies së përgjithshme të energjisë dhe aftësive. Rritja e ndjeshmërisë së muskujve, reduktimi i qëndrueshmërisë fizike dhe funksioni i kufizuar i muskujve. Këto simptoma mund të jenë jo specifike dhe […]

Read More
Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Vështirësi në frymëmarrje. Dispnea, ose gulçim, është një gjendje ku një person përjeton vështirësi në frymëmarrje dhe mund të shfaqet në forma dhe shkallë të ndryshme të ashpërsisë. Dispnea mund të jetë afatshkurtër ose kronike dhe mund të shkaktohet nga një sërë kushtesh shëndetësore. Zakonisht është simptomë e sëmundjes së mushkërive […]

Read More
Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Ethet. Ethet (temperatura e lartë e trupit) gjithashtu ndodh shpesh si përgjigje ndaj infeksioneve në traktin respirator. Sëmundjet e mushkërive si gripi, ftohja, bronkiti, pneumonia dhe të tjera mund të shkaktojnë ethe. Temperatura e trupit rritet si pjesë e përgjigjes imune për të luftuar infeksionin. Është e rëndësishme të mos injoroni […]

Read More
Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Kolla. Kolla si simptomë është e pranishme në lloje të ndryshme të problemeve të frymëmarrjes, duke përfshirë gripin, ftohjen, bronkitin, astmën dhe pneumoninë. Kolla mund të jetë e thatë ose e njomë, në varësi të natyrës së problemit të frymëmarrjes. Një kollë e thatë është një lloj kollë kur nuk ka […]

Read More