Terapia është një proces, procedurë ose metodë e trajtimit mjekësor që përdoret për të kuruar ose përmirësuar shëndetin e një pacienti. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve, kirurgjisë, terapisë fizike, psikoterapisë, rehabilitimit, dietës, etj. Terapitë janë specifike për gjendjen ose sëmundjen nga e cila vuan pacienti dhe mund të përshtaten individualisht për të përmirësuar shëndetin dhe cilësinë e jetës së tyre. Në thelb, pacientit i jepet terapi për t’u përballur me problemet dhe vështirësitë shëndetësore. Terapia ndryshon në formë dhe kohëzgjatje, në varësi të nevojave dhe qëllimeve. Disa terapi mund të jenë afatshkurtra dhe të përqendruara në probleme akute ose simptoma specifike, ndërsa të tjerat mund të jenë afatgjata dhe kanë për qëllim menaxhimin e gjendjes shëndetësore kronike ose komplekse.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *