Sëmundja është një fenomen patologjik ose gjendje shëndetësore që rezulton me një çregullim ose mosfunksionim të një procesi të caktuar fiziologjik në organizëm dhe mund të shprehet me simptoma të ndryshme. Sëmundjet klasifikohen sipas kritereve të ndryshme, duke përfshirë organet e prekura,  shkallën e ashpërsisë dhe të tjera. Sëmundjet diagnostikohen dhe trajtohen nga mjeku, për shërim më të shpejtë dhe rikthimin e funksioneve normale të organizmit. Trajtimi mjekësor mund të ndryshojë në varësi të llojit dhe ashpërsisë së sëmundjes dhe mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve, kirurgjisë, terapisë fizike, psikoterapisë, ndryshime në stilin e jetesës dhe metodave të tjera për të përmirësuar shëndetin.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!