Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Симптом на бубрежни заболувања: Отекување на лицето, рацете или стапалата. Отекувањето на лицето, рацете или стапалата, познато и како едем, може да биде показател за бројни здравствени проблеми, вклучувајќи ги и проблемите со бубрезите. Едемот се јавува кога течноста се задржува во ткивата. При проблеми со бубрезите, едемот често се поврзува со задржување на течности […]

Read More
Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Симптом на бубрежни заболувања: Промени во бојата и мирисот на урината. Промените во бојата и мирисот на урината може да бидат показател за различни здравствени состојби и проблеми во уринарниот тракт. Светло жолта или жолто-зелена боја е поврзана со нормалниот процес на хидратација. Ако пиете доволно вода, урината може да биде светло жолта. Темно жолта […]

Read More
Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Симптом на бубрежни заболувања: Болка во долниот дел на стомакот. Болката во долниот дел на стомакот или во лумбалниот предел може да биде поврзана со уринарни проблеми. Некои можни причини се инфекции на уринарниот тракт, како што се воспаление на мочниот меур или воспаление на уретрата, може да предизвикаат болка во долниот дел на стомакот. […]

Read More
Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Симптом на бубрежни заболувања: Често мокрење. Честото мокрење може да биде показател за различни состојби и болести во уринарниот систем. Симптомот на често мокрење може да биде проследен со други симптоми и може да биде показател за воспаление во мочниот меур и уретрата, воспаление на бубрезите, воспаление на простатата. Различни бубрежни заболувања, вклучително и рак […]

Read More
Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Симптом на бубрежни заболувања: Болно и тешко мокрење. Болното и тешко мокрење може да биде показател за разни проблеми во уринарниот тракт. Најчести причини се инфекции на уринарниот тракт, како што се воспаление на мочниот меур и уретрата, инфекции на бубрезите, рак на уретрата или бубрезите, камења во бубрезите или уретрата итн. Доколку имате болки […]

Read More