Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Урологијата е медицинска специјалност која се занимава со дијагноза и третман на болести и проблеми на уринарниот систем. Лекарите кои се специјализирани во оваа област се нарекуваат уролози. Уролозите работат со пациенти за дијагностицирање и лекување на болести како што се инфекции на уринарниот тракт, уролитиазис, простатитис и многу други болести на уринарниот систем. Тие користат различни терапии, лекови и хируршки техники за лекување на различни состојби и проблеми. Урологијата е важна специјалност бидејќи се однесува на болести кои се критични за општото здравје и квалитет на живот. Уролозите истотака играат важна улога и во превенцијата на болести во уринарниот тракт.

Urologjia është një specialitet mjekësor që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe problemeve të sistemit urinar. Mjekët që specializohen në këtë fushë quhen urologë. Urologët punojnë me pacientët për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundje të tilla si infeksione të traktit urinar, urolithiasis, prostatitis dhe shumë sëmundje të tjera të sistemit urinar. Ata përdorin terapi të ndryshme, barna dhe teknika kirurgjikale për të trajtuar gjendje dhe probleme të ndryshme. Urologjia është një specialitet mjekësor i rëndësishëm sepse merret me sëmundje që janë kritike për shëndetin e përgjithshëm dhe cilësinë e jetës. Urologët poashtu luajnë një rol të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve në traktin urinar.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Dg.

Diagnoza

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Dg.

Симптом

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа