Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Интернет страницата со домен diagnosis.mk е сопственост на НОВАМЕД Дооел Скопје и истата е заштитена со авторски права, интелектуални права и други сопственички права. Не е дозволено копирање, репродукција, модифицирање, пренесување, дистрибуирање или користење на податоците и информациите објавени на интернет страницата, како и други изведби на содржините, без претходно писмено одобрение од Новамед. Секој неовластен влез, нарушување, штета или злоупотреба на интернет страницата diagnosis.mk е казниво согласно Кривичниот законик на Република Северна Македонија.

Важно е да се знае!

  • Податоците и информациите објавени на оваа интернет страница имат информативен карактер.
  • Податоците и информациите објавени на интернет страницата не можат да заменат консултација или преглед со здравствено стручно лице ( Лекар, Фармацевт и т.н. ).
  • Податоците и информациите објавени на интернет страницата не треба да се земат здраво на готово како основа за самолекување. Самолекувањето без консултација со лекар или фармацевт е опасно по вашето здравје.

Интернет страницата служи за ефективна комуникација, размена на знаење, размена на идеи, размена на информации и подигнување на здравствената свест!

Исклучување од одговорност

Интернет страницата има само информативен и комуникативен карактер. Новамед не сноси никаква одговорност доколку неговата содржина се интерпретира погрешно или на друг начин.

Новамед не презема одговорност за точноста на објавените податоци и информации, за точноста на објавените податоци и информации од трети лица. За евентуалните загуби, грешки или штети кои би можеле да настанат при посета и користење на интернет страницата, при користење на понуда или услуга и слично.

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Dg.

Болест

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Dg.

Симптом

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Dg.

Diagnoza

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот