Симптомите се знаци или сигнали, кои се чувствуваат или забележуваат како абнормална појава во организмот. Најчесто се појавуваат како резултат на болест или здравствен проблем. Симптомите служат како основа за медицински преглед, поставување дијагноза и препишување терапија. Кога имате симптоми кои ве засегаат, важно е веднаш да се консултирате со лекар за да се направи професионална проценка на вашата моментална здравствена состојба и потребата од медицински третман.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *