Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Пулмологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагноза и третман на болести и проблеми поврзани со респираторниот систем. Лекарите кои се специјализирани во оваа област се нарекуваат пулмолози или лекари за респираторни заболувања. Пулмолозите работат со пациенти за дијагностицирање и лекување на различни состојби и болести на респираторниот систем, вклучувајќи болести како што се астма, бронхитис, хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ), пневмонија, туберкулоза, интерстицијални белодробни заболувања и други. Респираторниот систем е клучен за вдишувањето и циркулацијата на кислородот и затоа пулмолозите играат важна улога во одржувањето на општото здравје на пациентите. Бидејќи многу болести на респираторниот систем можат да бидат сериозни и да влијаат на квалитетот на животот, пулмолозите имаат значајна улога во дијагностицирањето и лекувањето на овие болести.

Pulmologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe problemeve që lidhen me sistemin e frymëmarrjes. Mjekët që specializohen në këtë fushë quhen pulmonologë ose mjekë të frymëmarrjes. Pulmologët punojnë me pacientët për të diagnostikuar dhe trajtuar gjendje dhe sëmundje të ndryshme të sistemit të frymëmarrjes, duke përfshirë sëmundje të tilla si astma, bronkiti, sëmundja pulmonare obstruktive kronike (COPD), pneumonia, tuberkulozi, sëmundjet intersticiale të mushkërive dhe të tjera. Sistemi i frymëmarrjes është vendimtar për thithjen dhe qarkullimin e oksigjenit dhe për këtë arsye mjekët pulmonologë luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm të pacientëve. Për shkak se shumë sëmundje të sistemit të frymëmarrjes mund të jenë serioze dhe të ndikojnë në cilësinë e jetës, pulmonologët kanë një rol të rëndësishëm në diagnostikimin dhe trajtimin e këtyre sëmundjeve.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Dg.

Превенција

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Dg.

Здравственото знаење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Dg.

Sëmundje

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Dg.

Симптом

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Dg.

Mjekët

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Dg.

Терапија

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања