Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Оваа политика за колачиња на нашата веб-страница diagnosa.mk објаснува што се интернет колачиња, какви видови колачиња користиме, како и за што ги користиме, кои информации се собират со нив, за што се користат тие информации и како можете да ги подесувате преференциите на колачињата.

ШТО СЕ ИНТЕРНЕТ КОЛАЧИЊА ?

Колачиња се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на одредена информација. Тие се сместуваат во вашиот уред (прелистувач) кога ја посетувате нашата веб-страница. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да функционира нормално, да ја направиме побезбедна, функционална и да разбереме како работи истата. Да анализираме каде има грешки и каде има потреба за подобрување.

КОИ ВИДОВИ НА КОЛАЧИЊА КОРИСТИМЕ ?

Нашата веб-страна користи есенцијални колачиња, статистички колачиња и колачиња за преференции:

Есенцијалните колачиња се претежно неопходни за нашата веб-страна да функционира на вистински начин и да е заштитена. Тие не собираат никакви ваши лични податоци.

Колачињата за статистика што се користат на нашата веб-страница служат за да се анализира ефикасноста на веб-страницата и начинот како комуницирате со истата, за подобрување на нашите услуги, за обезбедување подобри информации и содржини што се релевантни за вас, едноставно да ви обезбедуваме и понудиме подобар пристап како корисник.

Колачињата за преференции, се користат за лесен и побрз пристап на нашата веб страница.

ЗОШТО КОРИСТИМЕ КОЛАЧИЊА ?

Ние користиме есенцијални колачиња, за целосна функционалност на нашата веб-страница.

Овие колачиња се неопходни за да може да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Овие колачиња овозможуваат веб-страницата да е постојано активна, сигурна и да се спречи било каков неавторизиран пристап или нехумано дејство врз истата.

Колачиња за анализа и статистика, за подобрување на услугите во нашата веб-страница.

Овие колачиња (Google Analytics) ги собират следниве информации како што се број на посетители, страници и постове кои се посетени, извор на посетата, времетраење на посетата, честотата на недостапност на веб-страницата, вид и модел на уредот со кој се пристапува, вид на оперативен систем, вид на пребарувач и верзија, јазик на пребарувачот, држава и град од каде се посетува веб-страницата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата, колку се вреднува нашиот труд и каде има потреба за подобрување.

Колачиња за преференции, за лесен и побрз пристап на нашата веб страница.

Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме вашите поставки и преференции на прелистување, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на нашата веб-страница.

КОНТРОЛИРАЊЕ И БРИШЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА !

Информациите собрани во нашата страница diagnosis.mk со помош на интернет колачињата , не се користат за Ваше лично идентификување. Доколку сакате, овие колачиња може да ги блокирате или избришете, но во тој случај некои карактеристики и функционалности на веб-страницата можеби нема да функционират правилно.

Сите видови на интернет прелистувачи нудат можност за бришење на веќе меморираните колачиња и секогаш ја имате таа можност да ја користите!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Dg.

Sëmundje

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Dg.

Дијагноза

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Превенција | Preventiva

Higjiena

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim