Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Нефрологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагноза и третман на болести и проблеми поврзани со бубрезите и уринарниот систем. Лекарите кои се специјализирани во оваа област се нарекуваат нефролози, тие имаат големо знаење и експертиза за дијагноза, третман и менаџирање на бубрежни заболувања, како и на целиот уринарен систем. Бубрезите се важни органи во телото кои играат кључна улога во филтрирањето на отпадни материи и одржувањето на рамнотежа на течности и минерали во организмот. Нефролозите имаат важна улога во здравствената нега на бубрезите и подобрување на здравјето на пациентите со бубрежни проблеми.

Nefrologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe problemeve që lidhen me veshkat dhe sistemin urinar. Mjekët e specializuar në këtë fushë quhen nefrologë, ata kanë njohuri dhe ekspertizë të gjerë në diagnostikimin, trajtimin dhe menaxhimin e sëmundjeve të veshkave si dhe të gjithë sistemit urinar. Veshkat janë organe të rëndësishme në trup që luajnë një rol kyç në filtrimin e mbetjeve dhe ruajtjen e ekuilibrit të lëngjeve dhe mineraleve në trup. Nefrologët kanë një rol të rëndësishëm në kujdesin shëndetësor dhe përmirësimin e shëndetit të pacientëve me probleme të veshkave.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Dg.

Терапија

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Dg.

Terapia

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Dg.

Болест