Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Кардиологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагноза и третман на болести поврзани со срцето и кардиопулмонарните артерии. Лекарите, кои се специјализирани во оваа област, работат со пациентите за одржување и подобрување на здравјето на срцето и на целиот кардиоваскуларен систем. Тие користат различни методи и инструменти за дијагностицирање и лекување на различни срцеви заболувања, вклучувајќи исхемична срцева болест, аритмии, коронарни блокади и други. Кардиологијата е многу важна медицинска специјалност која помага за одржување на здравјето на срцето и лекување на срцеви заболувања. Срцето е еден од најважните органи во човечкото тело, а кардиологијата одигра клучна улога во одржувањето на неговото здравје и функционирање. Редовните контроли и консултации со кардиолог се важни за превенција и рана дијагноза на кардиоваскуларните заболувања.

Kardiologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që lidhen me zemrën dhe arteriet kardiopulmonare. Mjekët e specializuar në këtë fushë punojnë me pacientët për të ruajtur dhe përmirësuar shëndetin e zemrës dhe të gjithë sistemit kardiovaskular. Ata përdorin metoda dhe instrumente të ndryshme për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundje të ndryshme të zemrës, duke përfshirë sëmundjet ishemike të zemrës, aritmitë, bllokimet koronare e të tjera. Kardiologjia është një specialitet mjekësor shumë i rëndësishëm që ndihmon në ruajtjen e shëndetit të zemrës dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës. Zemra është një nga organet më të rëndësishme në trupin e njeriut dhe kardiologjia luan një rol kyç në ruajtjen e shëndetit dhe funksionimit të saj. Kontrollet e rregullta dhe konsultat me kardiologun janë të rëndësishme për parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve kardiovaskulare.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Dg.

Лекари

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Dg.

Terapia

Dg.

Njohurija shëndetësore

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja