Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Инфектологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагноза и третман на инфекции и заразни болести. Специјалисти за заразни болести се специјализирани лекари кои се фокусираат на диагностика на различни видови инфекции и како да ги превенират и третираат. Ова ги вклучува инфекциите предизвикани од бактерии, вируси, црви, паразити и други микроорганизми. Инфектологијата одигра клучна улога во одржувањето на јавното здравје и борбата против инфекциите и заразните болести. Специјалистите во нашиот регион работат максимално на спречување на ширењето на инфекции и обезбедуваат најдобар третман за пациентите со заразни болести.

Infektologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e infeksioneve dhe sëmundjeve infektive. Specialistët e sëmundjeve infektive janë mjekë të specializuar që fokusohen në diagnostikimin e llojeve të ndryshme të infeksioneve dhe mënyrën e parandalimit dhe trajtimit të tyre. Këtu përfshihen infeksionet e shkaktuara nga bakteret, viruset, krimbat, parazitët dhe mikroorganizmat e tjerë. Infektologjia ka luajtur një rol kyç në ruajtjen e shëndetit publik dhe luftimin e infeksioneve dhe sëmundjeve infektive. Specialistët në rajonin tonë punojnë maksimalisht për të parandaluar përhapjen e infeksioneve dhe për të ofruar trajtimin më të mirë për pacientët me sëmundje infektive.

 

Превенција | Preventiva

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Dg.

Preventiva

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Dg.

Njohurija shëndetësore

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Dg.

Simptom

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Dg.

Превенција

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење