Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Имунологијата е медицинска специјалност и област во науката која се занимава со проучување на имунолошкиот систем на организмот и како тој реагира на разни инфекции, болести и супстанции. Имунолозите се специјализирани лекари и истражувачи кои го проучуваат функционирањето на имунолошкиот систем и како тој го штити телото од инфекции и други болести. Имунологијата има големо значење во медицината и јавното здравство, бидејќи помага да се разбере како функционира имунолошкиот систем и како да се контролираат или третираат имунолошките проблеми и болести.

Imunologjia është një specialitet mjekësor dhe fushë e shkencës që merret me studimin e sistemit imunitar të organizmit dhe mënyrën se si ai reagon ndaj infeksioneve, sëmundjeve dhe substancave të ndryshme. Imunologët janë mjekë dhe studiues të specializuar që studiojnë funksionimin e sistemit imunitar dhe mënyrën se si ai mbron trupin nga infeksionet dhe sëmundjet. Imunologjia ka një rëndësi të madhe në mjekësi dhe shëndetin publik sepse ndihmojn për të kuptuar se si funksionon sistemi imunitar dhe si të kontrollohen ose trajtohen problemet dhe sëmundjet imune.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Превенција | Preventiva

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Dg.

Терапија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)