Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Гинекологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагностицирање и лекување на проблеми, болести и состојби поврзани со женските репродуктивни органи. Гинеколозите се специјализирани лекари кои работат со жени од сите возрасти, од адолесценти до возрасни и обезбедуваат терапија, медицинска нега и совети за здравјето на женскиот репродуктивен систем. Гинекологијата одигра клучна улога во одржувањето на здравјето на жените, во спречувањето и лекувањето на болести и проблеми поврзани со женскиот репродуктивен систем. Редовните гинеколошки прегледи и скрининг тестови се важни за рана дијагноза и превенција на сериозни здравствени состојби, како и за целокупното здравје и благосостојба на жените.

Gjinekologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e problemeve, sëmundjeve dhe gjendjeve që lidhen me organet riprodhuese të femrës. Gjinekologët janë mjekë specialistë që punojnë me gra të të gjitha moshave, nga adoleshentet deri tek të mëshuarat, dhe ofrojnë terapi, kujdes mjekësor dhe këshilla për shëndetin e sistemit riprodhues të femrës. Gjinekologjia luan një rol kyç në ruajtjen e shëndetit të gruas, parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe problemeve që lidhen me sistemin riprodhues të femrës. Ekzaminimet e rregullta gjinekologjike dhe testet depistuese janë të rëndësishme për diagnostikimin e hershëm dhe parandalimin e gjendjeve të rënda shëndetësore, si dhe për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme të grave.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Dg.

Терапија

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë