Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Венерологијата е медицинска специјалност која се занимава со проучување, дијагностицирање и лекување на полови болести, кои се нарекуваат венерични инфекции. Овие инфекции се пренесуваат преку сексуален контакт и можат да бидат предизвикани од разни бактерии, вируси и  микроорганизми. Венеролозите (специјалисти по венерологија) вршат тестирање, дијагноза и третман на овие инфекции и даваат совети за заштита и превенција од истите. Заштитата и редовните медицински прегледи се клучни за превенција од венерични инфекции.

Venerologjia është një specialitet mjekësor që merret me studimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve gjenitale, të cilat quhen infeksione veneriane. Këto infeksione transmetohen nëpërmjet kontaktit seksual dhe mund të shkaktohen nga baktere, viruse dhe mikroorganizma. Venerologët (specialistët e venerologjisë) kryejnë testimin, diagnostikimin dhe trajtimin e këtyre infeksioneve dhe japin këshilla për mbrojtjen dhe parandalimin e tyre. Mbrojtja dhe ekzaminimet e rregullta mjekësore janë çelësi për parandalimin e infeksioneve veneriane.

 

БОЛЕСТИ | SËMUNDJE :

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Dg.

Дијагноза

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Превенција | Preventiva

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија